dilluns, 12 de febrer del 2007

CUINA. La recepta del mes...


Plum cake al caliu de l'amistat i les il·lusions

Ingredients:
200 gr de mantega
200 gr de sucre negre
350 gr de farina
4 ous
2 cullerades de llevat en pols
1 raig de xerés
100 gr de panses sense pinyol
Bona mesura de tendresa

Procediment:
Els bons amics es mereixen molt caliu, per això, abans de començar, posarem el forn ben calentet, a uns 200 º, i un parell d’hores abans de fer la pasta, haurem posat en remull les panses amb un raig de xerès dolç i una mica d’almíbar casolà, si trobem que el gust del xerès és massa potent.
Agafem un bol gros i l’escalfem una mica. Hi posem la tendresa, i la mantega que haurem escalfat fins que sigui líquida i la batem fins que estigui esponjosa. Afegim el sucre i ho pastem una bona estona, després incorporem els ous, d’un a un, pastant amb calma i energia. Afegim la farina poc a poc mirant de no fer grumolls, i també el llevat en pols i el xerès.
Eixuguem les panses amb un drap de cotò i les enfarinem una miqueta. Després les afegim a la pasta. ( També podem fer aquest cake amb fruita confitada, i queda molt bonic ja que tal com el talles, es veuen els colorets...)

Untem el motlle amb oli, hi tirem un polsim de farina i hi afegim el pasterot ;-).

El cake creix bastant i s’esquerda pel mig al coure. S’ha d’estar al forn més o menys una hora i 20 min, però sabrem que està cuit quan el punxem amb un escuradents i surti completament net.

Aquest pastís és ideal per esmorzar o berenar, acompanyat d’un bon té, una bona conversa i un bon amic/ga. Bon profit, canalla!!!

Una pàgina plena de bones i originals idees:
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada