dissabte, 6 de desembre del 2008

Tradicions...



Tradicionalment, durant el pont del 6 i el 8 de desembre es guarnia la casa amb els ornaments propis de les festes que s'atansen, i s'enviaven les felicitacions.

La decoració nadalenca es deixava fins a la Candelera, és a dir, fins a principis de febrer. Avui per avui, sembla que ja fa un mes que tot està ple de llumetes, de boles, de pares noels que intenten - sense èxit - arribar a les teulades i que es van congelant nit rera nit.

Aquesta tarda l'he passat dibuixant i elaborant aquest arbret, fet de retalls de feltre i de botons dels que es troben en qualsevol racó del cosidor... De filosofia totalment anticonsumista, com ja podeu imaginar, fet pel rebedor de casa meva.

Sabeu el més divertit??? Serveix de barret!!! ;)

16 comentaris:

  1. Doncs t'ha quedat molt bonic!! I el millor de tot és que es fet per tu mateixa :-))

    Tens raó, que les llums dels carrers estiguin tants dies abans de Nadal encesos dilueix molt tota la festa...

    Detallet: veieu la cinta mètrica de la Montse al respatller de la cadira? :-)

    ResponElimina
  2. I ara la decoració de nadal, passada la febre consumista, el dia 7 de gener ja és tota fora. T'ha quedat molt bé el teu gorro-arbre de nadal!

    ResponElimina
  3. Ets una manetes eh! és veritat, aquest pont servia per a muntar les coses de Nadal...

    ResponElimina
  4. Assumpta,

    doncs a banda de que desllueix la festa, tanta llum és un malgastament d'energia molt gran. A la resta d'Europa els posen menys dies i amb llum mooolt més tènue.

    Però el meu arbret és ecològic, jeje, de bombetes, ni una!!! ;)

    ResponElimina
  5. XeXu,
    doncs antigament es deixava la decoració nadalenca fins a la candelera per què enllaçava el solstici d'hivern, (una festa pagana cristianitzada, amb la simbologia del Sol i del dia que s'allarga) amb la Candelera, que és la festa de la Llum.
    Ara, clar, als comerciants suposo que tot això els la porta més que fluixa...

    ResponElimina
  6. Cesc,

    manetes dius? jeje, ja m'agradaria... Però m'agrada pensar: això les meves amigues ho llençarien,però jo en vull fer alguna cosa bonica... I mira, de vegades me'n surto, i altres no tant, jejejej...

    ResponElimina
  7. eeeiii, ets molt original!
    Jo no poso ornaments de nadal a casa, però d'aquest tipus seria una altre cosa.

    ResponElimina
  8. Antoni,

    jeje, gràcies, home!
    Intentar ser original és un repte per a mi, però en temes tan "suats" com els ornaments de Nadal la veritat és que és difícil...

    El que pots trobar a qualsevol botiga no és interessant per mi, el que m'agrada és fer servir la matèria grisa i les mans, jejeje...

    ResponElimina
  9. Doncs em sembla genial que ho facis! Hi ha moltes persones que no utilizem la materia grisa i, o no comprem ornaments de nadal o comprem les coses horribles que venen! :S
    ;P

    ResponElimina
  10. Antoni,
    planteja-t'ho com un repte, com alguna cosa molt divertida...
    Anar a una botiga requereix una activitat mental minima, hem d'aprofitar els recursos que tenim, començant pel cervellet i acabant pe que tenim als calaixos, jeje, bé, és una manera d'entendre-ho...

    ResponElimina
  11. Uepala!

    Doncs jo espero a acabar el tema regals per començar el tema decoració casa ... però sembla que serà un altre any sense pessebre i sense arbre. Jo l'esperit de Nadal m'agrada dur-lo a dins ...


    Petonets, crack!!! La Crack dels arbres

    ResponElimina
  12. és ecològic i no embruta el terra.
    i, ara que el veig, em recorda que he d'agafar l'escala, pujar a l'altell i ... (grrrrrr) ... trobar la capsa amb l'arbret de plàstic, les llums i bla bla bla.
    el grrrrrr va dedicat a un altell que no permet mai trobar res quan ho busques.

    ResponElimina
  13. Pep,

    com t'ho fas per posar-te un avet sota la roba??? jejeje Que vols dir que no pica molt???

    ResponElimina
  14. Òscar,
    jejej, ditxosos altells!!! Però i el divertit que és enfilar-se al capdamunt de l'escala i jugar-se la pell pel maleït arbret de plàstic??? Que no és maco, això? Que no fa ambient de Nadal, la pols de l'any passat de l'arbre? I el bé que t'ho passaras amb el teu microbi penjant les boletes??? I el bé que fas a la natura sense tallar mai cap pobre avet per posar-lo a casa teva (que per ell és la sauna) 15 dies???

    Ànims!!!

    Pd. Ni se t'acudeixi caure per l'escala que ara ve Nadal i faria lleig...

    ResponElimina
  15. Veus que bé, 2 por 1. Ets una artista!

    ResponElimina
  16. Jo,aquest any per primera vegada desde que soc a casa meva, m'he comprat un naixement dels de fang, i l'he posat entre la resta de decoracions.
    I si, les deixo fins a la Candelera.

    ResponElimina