dimarts, 31 de març del 2009

La Ruta de la Dama. Florejacs Medieval 2009



Aquest cap de setmana tenim la Fira Medieval de Florejacs, del tot recomanable!!! Dissabte a la nit, no podeu faltar a la representació de la Ruta de la Dama!!! Aquí en teniu un tastet, en forma de foto i del text de l'edicte que ha de condemnar Na Ermessenda, en primícia des de l'Edat Mitjana

EDICTE DE PROCESSAMENT DE LA DAMA DE FLOREJACS

Jesus-Christus,

Los noms de Nostre Senyor Déu Jesu Christ e de la humil Verge Maria mare sua benignament invocats…

Nos, frare Giliet de Florejacs, observant de l’ordre dels frares blancs, paupèrrim seguidor de la regla de Sant Domènec, per la Sancta Seu Apostòlica inquisidor de la herètica e apostàtica pravitat, interpel•lo, convoco e cito fefaentment a tots los bons e vells cristians que m’escoltin en la promulgació del present edicte de processament de la denunciada, Senyora Ermessenda, dita per lo vulgo Dama de les Flors, de natió catalana, natural de la diòcesis d’Urgell, habitadora del poble de Florejacs, de la vegueria Cerverina de la Segarrenca comarca, en lo Principat de Catalunya.

La mateixa es troba detinguda e custodiada a la tàvega del Sant Ofici, on rep lo turment processalment establert ad hoc per a que emeti la confessió sota jurament decisori sobre els horribles i estremidors càrrecs que li són imputats, a saber: ésser veritable heretge, bruixa, metzinadora, e pecadora concupiscent, i les seves víctimes nobles e reputats cavallers de totes les contrades de lo món civilitzat.

Per lo qual, cridem a tothom a que comparegui a la pública exposició de les horribles malvolences que se li imputen, lo qual tindrà lloc a l’hora de vespres de lo quart dia del mes d’abril al poble de Florejacs, escenari dels endimoniats ardits de la processada.

E així ho declararam e promulguem davant cavallers i ciutadans, i molt altres, així homes com dones en multitud copiosa.

7 comentaris:

  1. Gràcies pel tastet. Llegit així no és ni la meitat de freak ni esperpèntic del què resulta en directe, però és una bona introducció... T'espero a Florejacs!

    ResponElimina
  2. Una bona opció pel cap de setmana... si no plou!!! No n'havia sentit mai a parlar d'aquest indret.

    ResponElimina
  3. Giliet,
    evidentment que en viu i en directe, i a l'empar de la nit, la representació de dissabte no decebrà a ningú. Els actors, com bé ja saps, són de primera línia, i coneguts de tots.

    Pel que fa a la fira de dissabte i diumenge, posaré la mà al foc que serà l'edició més concorreguda, amb diferència!!!

    Així sia!!! ;)

    ResponElimina
  4. Salva,
    a banda de ser una fira medieval, (que n'hi ha per triar i remenar, ara de fires) aquesta és especial per molts motius, entre altres el fet de l'indret on es troba, que et porta a l'edat mitjana automàticament, la proximitat amb el castell de Les Sitges obert al públic, l'espectacle d'una Segarra que esclata de color i de vida... I la representació de la llegenda, és clar!!!

    No plourà, home, com ha de ploure???

    Fes un cop d'ull als altres links de la Segarra i veuràs quantes possibilitats t'ofereix per a aqquest cap de setmana amb la fira, o per quan tu vulguis... un indret gens massificat i amb una bellesa sorprenent i autèntica!!!

    ResponElimina
  5. Gràcies per l'entusiasme! ...i no patiu, que no plourà pas: la plugeta d'aquests dies és perquè el paisatge estigui més florit aquest cap de setmana (que per això enguany dediquem la fira a les flors).

    ResponElimina
  6. Veus, això no ho sabia jo... m'agrada que ens parlis una mica més i ens expliquis coses :)

    ResponElimina
  7. Cesc,
    doncs ara que ja ho saps, no t'ho pots perdre de cap manera!!!
    Va, que la Segarra no et cau massa lluny... ;)

    ResponElimina