diumenge, 3 de maig del 2009

Patchwork. Un pastis pel dia de la mare.


Avui és el dia de la mare, (una estratègia comercial, si voleu) i he fet aquest pastis per a la meva ídem.

Ingredients:
1 capsa de galetes de mantega
1 tira de roba de 12 x 65 per a la part inferior del pastis.
60 cm de punteta
un retall de 30 x 30 de roba per a la tapa de la capsa
2 retalls de feltre
3 boletes de fusta
una mica de boata
pegament de roba Güttermann

Procediment:
Buidem la capsa i reservem les galetes.
Agafem la tira de roba de 12 x 65, i havent-la planxat bé, li fem n doblec a la part de dalt per tal que quedi més polit i l'anem enganxant a la part de paix de la capsa. És la roba de quadrets i flors. Quan ja tenim el lateral enganxat, posem la capsa de cap per avall i acabem de doblegar per fer la base. A la part central de la base enganxarem un cercle de feltre d'algun color que lligui. Tornem a posar les galetes dins la capsa.

Agafem la tapa de la capsa i la roba de 30 x 30 i dibuixem un cercle dos dits més ample que la tapa. Retallem i l'enganxem amb cura a la tapa, just per sobre de la rebava, fent petits plecs ja que entre la roba i la tapa ens hi ha de cabre la boata, que introduïrem deixant un espai sense tancar d'uns 10 cm. Quan ja tenim la boata posada, acabem d'enganxar la roba a la tapa.

A la rebava que hem deixat hi posem pegament i hi col·loquem la punteta.

A l'altre retall de feltre, dibuixem els regalims de frambuesa. Retallem, hi posem pegament i ho enganxem a sobre de la tapa, procurant que quedi centrat.

Posem pegament a les "cireretes", els hi posem una mica de sucre glass i enganxem.

I ja està llest per a servir, amb 40 minuts de "cocció" ja n'hi ha prou. Un cop acabades les galetes, serveix de cosidor, o del que convingui. Bon profit a totes les mares!!!

14 comentaris:

  1. realment bonic, i crec que no massa complicat, no?
    a sobre ta la sort de que no engreixa...jajajjaj
    que tingueu un bon dia!!

    ResponElimina
  2. Sargantana,
    ràpid i fàcil!!!
    i a més, no engreixa, com tu dius, i duraaaa!!!
    Feliç dia, reina!!!

    ResponElimina
  3. Segur que li encantarà el pastís, i que les galetes encara siguin dins, també!

    ResponElimina
  4. Em sap greu, avui m'he oblidat de la meva mare... massa coses al cap. No m'ho perdonaré...

    ResponElimina
  5. Montse quina chulada de pastis !!!! de que em sona ?? jeje
    ja veig que no has perdut el temps aquest pont, molt bé !!!!

    Petonets !!

    ResponElimina
  6. Babunski,
    no nem bé...
    Però potser ella sí que et perdona...

    ResponElimina
  7. Assumpta,
    jeje, li va agradar molt, i va riure una bona estona, perquè quan vaig arribar a casa seva, damunt la taula hi havia un pastís que havia fet ella per les postres, el vaig deixar a una cadira, i vaig posar el meu al mateix lloc on era l'altre...

    ResponElimina
  8. Carme,
    sí que et sona, com no t'ha de sonar...???? :)
    Ens veiem dema, una estoneta.
    Muà!!!

    ResponElimina
  9. Quin pastís! Segur que està bonissim! M'encanta l'explicació!
    Laura

    ResponElimina
  10. Laura,
    jeje, gràcies!!!
    Jo no el vaig tastar, (bé, només una "cirereta" quan el feia) però a la mama li va agradar molt...

    ResponElimina
  11. S'ho mereixen eh les mares això :)

    ResponElimina