dijous, 26 de maig de 2011

MAITIPS a l'ESCOLA, 2a edició

VALORS A RITME DE SKA

En la seva dilatada trajectòria, els vallencs MAITIPS barregen tres gèneres musicals amb un objectiu clar i inamovible, denunciar les injustícies socials i reclamar els valors que calen perquè els adolescents d’avui esdevinguin adults conscients, responsables, solidaris i lliures.Aquest passat dimarts 24 de maig, més de 400 escolars de gairebé tots els col•legis i instituts de Valls han recollit el testimoni que aquesta banda de ska, reggae i rock els lliurava: Es tractava de la cloenda de MAITIPS A L’ESCOLA, que ha tingut lloc al Centre Cultural de Valls. L’acte ha començat amb un emotiu record a Xavier Tondo, desaparegut aquesta setmana; tota la sala s’ha unit en un sentit aplaudiment en homenatge al ciclista.

El Pla Educatiu d’Entorn de Valls enguany presenta la segona edició d’aquest projecte, consolidant així la qualitat de la feina ben feta i la originalitat de la proposta ,amb gran acceptació i entusiasme dels nois i noies i els professionals de l’educació que s’hi han adscrit, i per la qual s’han interessat centres d’arreu de Catalunya i de l’Estat, després que diverses publicacions pedagògiques se’n fessin ressò.Amb un concert d’una hora de durada, en horari lectiu de tarda, MAITIPS ha fet vibrar, cantar i ballar la totalitat d’assistents a l’acte, encomanant ganes de viure, senzillesa i el saber fer dalt de l’escenari; no endebades, els avala gairebé una dècada de carrera musical com a grup.Abans, en quatre sessions als sengles centres, els alumnes havien conegut els membres d’aquesta formació, els seus instruments, els valors que proclamen les seves lletres. El procès d’enregistrament d’un disc era l’eix vertebrador de tot plegat. Al concert, han pogut escoltar MAITIPS en directe, han tingut l’oportunitat de cantar dalt l’escenari amb ells i han estat partíceps d’una estona emotiva i plenament viscuda al costat dels seus ídols locals. Moltes han estat les felicitacions rebudes per mestres i alumnes, i molts també els autògrafs signats pels MAITIPS. El balanç és molt satisfactori i esperem que tingui continuïtat en edicions posteriors.

2 comentaris:

  1. Tota una experiència poder descobrir un grup de música tant aprop.

    ResponElimina
  2. Xavi,
    ja ho crec que sí!!! Uns quants membres de MAITIPS ham estat exalumnes meus, i per mi també és mol xulo veure que recullen èxits!!! Ara, molts d'ells també són mestres... Tenen un tracte molt fàcil amb la canalla... Els estimen molt!!!

    ResponElimina