dissabte, 15 de novembre del 2008

CAL·LIGRAFIA. L'obra del mes



Avui estic contenta per què la meva amiga Assumpta de Reus, m'ha dit que els meus punts de llibre estan gairebé esgotats! I clar, això deu ser perquè a la gent els deu agradar i se'ls emporten. Com ja sabeu, el punt de llibre del que parlo va guanyar el concurs que feien a la Biblioteca Central de Reus, categoria adults.
Aquest de la foto no és el que va guanyar, el guanyador el pots veure aquí, ja editat però dels dos que vaig fer per participar-hi, aquest de color cru és el que més m'agrada i el que requeria hores llargues de feina tant de disseny, com de cal.ligrafia, com de pintura. (Mireu-vos els dibuixets de les majúscules... Això, en una amplada de 5'5 cm requereix paciència de sant, jejeje, i està tot fet a tremp i a pinzell!!!)
Res, que us el volia ensenyar, a mi m'agrada més. ;)

Cal.ligrafia Celta a les majúscules i al 5, i semiuncial irlandesa a les minúscules.

12 comentaris:

  1. ostres Montse, moltes felicitats xiqueta :) la veritat que m'agrada eh... i no sé què dir :) et regalo un somriure, i per cert, per què no ens deixen al Bojan??? jeje

    ResponElimina
  2. Cesc,
    jejeje, gràcies, bitxo, em guardo el teu somriure entre pit i esquena.
    Pel que fa al Bojan, si vols el podem compartir, vaaaa.

    ResponElimina
  3. felicitats montse! i un punt de llibre espectacular i fet amb més carinyo que molts dels llibres que "puntejarà".
    ets una destral! :) ("hacha" queda de barbarisme cap amunt!)

    ResponElimina
  4. Hola Montse ...esto.. primero presentarme soy javi y llevo un tienpo siguiendo tu blog, lo conoci aran de buscar lugares relacionados con el arte y la caligrafia....y bueno,desde el primer dia me ha enganchado bastante, sobre todo porque haces muy amena y acojedora la visita y los trabajos de caligrafía los encuentro excelentes, ademas las frases que citas dan que pensar y con la musica te sientes muy relajado y predispuesto ha dejar divagar los pensamientos.
    Un saludo fuerte y disculpas en caso de excederme en cofianza, adeuu!!

    ResponElimina
  5. Doncs noia, tens tota la raó...
    El disseny que va guanyar és molt maco!! (el meu home i jo en varem agafar un cada un de la Biblioteca... i quasi no en quedava cap!! jeje) però aquest que mostres és ESPECTACULAR!!

    Cuiriosa decissió, oi??

    En fi, sigui com sigui, vas ser la guanyadora i això és quelcom que fa molta il·lusió i pel que et mereixes una bona FELICITACIÓ! :-))

    ResponElimina
  6. Òscar,
    gràcies, mai ningú m'havia dit que fos una "destral"!!!!, juasjuasjuas, m'ha agradat molt!!!!!

    (Pel que fa al tema "Barbarisme", quan feia 2n de BUP me'n van fer estudiar de memòria una llista de més de 600... Dels quals avui en dia -i no han passat tants anys- una gran majoria són admesos, així que ja saps, em pots dir "hatxa" sempre que et vingui de gust) juas!

    ResponElimina
  7. Javi,
    sé muy bienvenido, encantada de verte por aquí, de que sigas mi pequeño espacio y de que te hayas decidido a postearme...

    Yo también visitaré el tuyo de vez en cuando. Un beso.

    ResponElimina
  8. Assumptaaaaaaaaaaaaa,
    jajjajajaaj, que és mona!! Mira, si et dic que aquest punt em va durar 2 dies sencers de feina, a les vacances de pasqua de l'any passat... Entre documentació, disseny, elaboració... L'altre, el que tens, se'm va acudir quan sortia de La Salle, anant cap a la Biblio a portar aquest. Vaig recular, vaig tornar a casa, que vivia al costat, i el vaig ellestir en uns 10 minuts, comptatnt l'estona d'asecar la tinta i tot!!!
    I va i guanya!!! Ho vaig trobar divertidíssim!!!

    ResponElimina
  9. Que xulo t'ha quedat!!!. Realment tens molta paciència... Diuen que la paciència és la mare de la ciència i que la paciència du a la perfecció. Aquestes cal·ligrafies que fas tenen ambdues coses... i això en el món en que vivim no es fàcil d'aconseguir.
    Felicitats per la feina tan ben feta!!! :-))

    ResponElimina
  10. Praxis,
    jeje, gràcies a tu també!!! Com no!!!
    La veritat és que n'hi ha molta de paciència en aquest treball... De prefecció ja seria més dubtós... jeje

    Petonets!!!

    ResponElimina
  11. Vols dir que no exageres una mica en això de 10 minuts? jajaja
    En 10 minuts jo no m'hagués ni assegut a agafar el material :-))
    En tot cas, mira quina diferència: dos dies per l'un i uns minuts per l'altre...
    De fet, el que va guanyar, té el detall del canvi de color en les lletres que fan les inicials de la Biblio, potser això els va agradar :-))
    En tot cas, també es maco, eh? I tant!!
    Però és que el primer és una preciositat!! :-)))

    ResponElimina
  12. Assumpta,
    jaja, no no, no exagero, pensa que els abecedaris són l'eina base que qualsevol cal·lígraf té per aprendre i perfeccionar una lletra nova, i els practico a diari!! Fins i tot en faig composicions visuals per distreure'm...

    Segurament el qe els va agradar va ser el fet que les seves lletres (BCR) estéssin incloses en l'ordre de l'abecedari i destacades en or, clar.

    En fi, cada jurat fa i desfa, és el que toca quan concurses en alguna cosa...

    ResponElimina