dijous, 18 de febrer del 2010

INVERTIR en EDUCACIÓ, INVERTIR en FUTUR

Aquest article es publica avui al blog SENSE EMBUTS, al setmanari de l'Alt Camp El Vallenc, al Facebook i aquí, com a mostra de recolzament a aquest grup musical i a les seves iniciatives, tots sou convidats a fer-vos-en ressò.

Expressar-se mitjançant la cançó, conéixer els instruments que integren un grup musical i saber el procès d’enregistrament d’un disc són alguns dels objectius que assoliran sens dubte els alumnes dels centres que s’han adscrit al projecte “MAITIPS A L’ESCOLA”, de la mà dels integrants d’aquest grup vallenc.




Des de la combinació de diferents estils musicals – ska, reggae i rock – MAITIPS aposten per desvetllar aprenents de músic i també i sobre tot, aprenents de persona, i ho fan des d’un àmbit motivador pels adolescents com és la música. Amb una qualitat musical indiscutible i una gran professionalitat, MAITIPS plantegen temes actuals que no admeten la imparcialitat.

Des del respecte per la cultura i els orígens, des de la defensa de la justícia, la llibertat i la vida, les seves lletres busquen provocar les actituds, els fets i els valors dels que la nostra societat actual està tan mancada. L’esperit combatiu, la valentia i la sinceritat també juguen amb ells a fer cançons. MAITIPS canten en català i en basc, i els hem pogut veure en diversos programes televisius com ara TVist o Buscant la Trinca.




Al llarg de cinc sesions, els escolars coneixeran els membres, els instruments i les cançons de MAITIPS. Composaran, aprendran a enregistrar, i finalment, compartiran escenari amb ells, interpretant les composicions que hauran fet a classe, en un concert el dia 18 de maig al Centre Cultural de Valls.



Un bon esperó per al jovent vallenc, que indubtablement gaudirà de la proposta. Des d’aquí volem fer arribar el nostre agraiment tan a MAITIPS com a les institucions que tenen cura dels nostres plançons, perquè com a mestres, sabem del cert que invertir en educació és invertir en FUTUR.

Lídia i Montse

1 comentari:

  1. Això és el que fa falta, una mica d'educació ... una mica molt!

    Ale, un petó i bonfinde!!!

    ResponElimina