divendres, 15 d’agost del 2008

La foto del mes


Vinga, vaaaa... Una altra foto!!!
És una papallona molt gran i vistosa, es diu Vanesa Atalanta, i fa uns 6 cm d'envergadura. Aquesta ja era velleta, i això se sap per les ales que tenen el contorn masegat.
És de l'ordre dels nimfàlids, que es caracteritza per tenir dos becs que li protegeixen l'espiritrompa. Li agrada la fruita i l'ortiga. (No perdeu la vista buscant els becs que no es veuen, en aquesta foto...) Té unes antenes molt divertides, de ralletes, i a les ales de darrera, dues taquetes blaves que m'agraden molt...

És l'agraïment per haver participat al meme, va per vosaltres!!! Muas!!! Sou uns cracks!!!

9 comentaris:

  1. La papallona és veritablement molt bonica. Sempre m'han agradat, amb els seus colors tan macos!! :-))

    Però he d'admetre que el que m'ha encantat és veure el blog amb el text que és mou jajaja... Ai com ens agrada jugar!! :-))

    Petons, guapa!!!

    ResponElimina
  2. Això és per naltros??? jejeje moltes gràcies Montseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) blaugrana el vent... un crit valent...

    ResponElimina
  3. Assumpta, Cesc,
    les papallones m'agraden molt!!! Bé, no tant com els ericets, però molt, i aquesta foto em va costar bastant, la vaig perseguir per mitja serra... Per això us la dedico, per fer el Meme.

    ResponElimina
  4. Adoro a las mariposas y a las libelulas...son tan libres.
    Un beso

    ResponElimina
  5. Uffff!!! tens paciència de mestre per fer aquesta foto tant maca jejeje..Si mai ho aconsegueixo jo, et demanaré consell per identificar-la.

    Gracies per la teva dedicatòria. :-)

    Petons...

    ResponElimina
  6. Jorgelina,
    pues si, además las mariposas tienen un vuelo muy errático, continuamente parece que se vayan a caer al suelo, jejje, es divertido...

    ResponElimina
  7. Praxis,
    jajaja, la paciència és el meu fort, per això treballo del que treballo, m'has fet riure molt amb aquesta sortida, pq sóc profe!!!

    Encantada d'identificar-te les papallones que capturis, això sí, sense desgràcies papallonerils, jejeje

    ResponElimina
  8. Hola Montse abans de res demanate disculpes per no contestar el teu meme, he tingut un pic de feina d'ultima hora, i si vulia fer algun dia de vacances ja saps el que toca no, bueno ja soc per aquí de nou, per cert la papellona fantàstica es sorprenent com coneixes tots el tipus de bichus.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. georges,
    homeeeeeeeeeeeeee, no conec tots els bitxos, jisjis, comm et passes, les papallones m'agraden, i mira, de tant en tant me n'estudio alguna...

    encara pots fer elmeme, si vols, clar...

    ResponElimina