dissabte, 28 de febrer del 2009

ENGRUNES de SAVIESA. La frase de la setmana


Estar mancat d'algunes de les coses
que hom desitja
és condició indispensable per a la felicitat.

Bertrand Russell

(Jo hi estic en desacord, ja us ho dic ara...)

10 comentaris:

  1. Suposo que es refereix a que sempre s'han de tenir il·lusions, alguna cosa per la que lluitar. Potser tenir-ho tot ens fa sentir buits, però t'asseguro que la mancança d'algunes coses fa sentir encara molt més buit.

    ResponElimina
  2. XeXu,
    sí, la mancança d'algunes coses importants o molt desitjades fa sentir molt i molt buit...

    ResponElimina
  3. D'acord amb la frase. Tenir-ho tot NO provoca felicitat, al contrari. La felicitat és ANAR ACONSEGUINT coses (d'acord, la felicitat també és altres coses, però ara parlem de tenir o no tenir). El dia que ho tinguis tot, quin sentit té viure?

    ResponElimina
  4. Montse, no ens posem d'acord mai!!! Jo estic amb el company Marqués: el camí cap a la felicitat, és a dir, buscant el que calgui, és realment on està la veritable felicitat. El que passa és que no ho sabem gaudir...

    ResponElimina
  5. A veure, que el pobre Russell no diu "QUINES" coses ens han de mancar... només diu que "qui té TOT el que desitja... no pot ser feliç"... i mirat així potser sí que hi estaria d'acord...

    Si ara jo tingués tot, tot, tot el que he volgut o somiat... què faria? en què més somiaria? com estaria jo ara desitjant poder fer vacances aquest estiu (que probablement serà el tercer seguit en que em quedaré sense)?

    Doncs, au, jo sí que hi estic d'acord... sempre i quant no em diguin "No, és que el que t'ha de mancar és tal"... llavors jo sí que podria dir "és que SENSE TAL no puc ser feliç" i pensaria que la frase és desencertada, però com la frase no diu això... :-))

    ResponElimina
  6. Per valorar les coses, has de saber que significa no tenir-les, no?

    ResponElimina
  7. Tinc tot allò que desitjo i valoro tot el que tinc.
    Igual de paradoxal que en Russell.
    No necessito gran cosa per sentir-me feliç.

    ResponElimina
  8. Exactament, Eli. Per això Confuci deia que el bon pare és el que deixa que els seus fills passin una mica de fred i una mica de gana, i per això avui dia hi ha tant adolescent insatisfet, i per això Movistar ven jocs per mòbil amb l'eslogan "el que vull, ho vull ja": perquè la gent ja no sap què és currar-se les coses.

    ResponElimina
  9. Si hi ha massa coses que creiem que necessitem ens sentim fustrats, però també és cert que tenir-ne algunes ajuda a lluitar per aconseguir el que volem.

    ResponElimina
  10. M'agrada comentar cada comentari per agraïr a qui es pren la molèstia de passar per aquesta casa a fer un té virtual, la seva visita, però com que estic de feina fins al coll: notes, examens, controls, reunions, sessions d'avaluació i no se quants cursets alhora, no he pogut. Em sap greu. Tot i això, tots sabeu que us agraeixo el vostre pas per aquí i la vostra empremta.
    Petonets!!!

    ResponElimina