divendres, 4 de juliol del 2008
CUINA, la recepta del mes.
Còc amb xocolata
Fa una pila d'anys, la mare del Pedro, un alumne, em va donar aquesta recepta. És laboriosa però val la pena... Sempre que m'hi poso em recordo d'ella, va per tu, M. Teresa.
Ingredients:
3 ous
1 sobre de llevat en pols
1 iogurt de llimona
2 iogurs de sucre
3 iogurs de farina
mig iogur d'oli
mig iogur d'anís
mitja rajola de xocolata per fondre
una cullerada sopera de mantega
mig iogur de llet
Procediment:
Posar els ous i el sucre en un bol i batre-ho 7 minuts.
Afegir el iogur de llimona i l'oli i batre una mica més.
Tamitzar la farina i afegir-la poc a poc per no fer grumolls, .
Batre-ho tot una mica més abans d'afegir el llevat i l'anís i acabar de batre-ho tot fins que quedi fi.
Untar un motllo amb oli i enfarinar-lo abans de posar-hi el que hem preparat. Previament haurem posat el forn a 160 graus i tindrem el còc dins uns 3/4 d'hora.
Per saber si esta a punt, punxarem el còc amb un escuardents. Si surt net, hem de treure el còc. Deixem refredar per desmotllar, si no ho fem així, es podria trencar.
Posem al bany maria la xocolata trencada a bocins petits i remenem per ajudar a que es desfaci. Vigilem que l'aigua no bulli, si bull, la xocolata es farà malbé.
Quan estigui ben desfeta, afegim la mantega i remenem, i quan quedi homogeni, hi posem la llet i tornem a remenar. Al cap d'una mica, ja podrem posar la cobertura per sobre el còc.
Bon profit!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quina bona pinta!!!
ResponEliminaJa m'he guardat la recepta, i me l'he imprimit!!!. A veure si ens en sortim.....
Ja t'explicaré....
Ptonàs!!!!