dissabte, 17 de gener de 2009

Coca de recapte




La coca de recapte és tan de Lleida com la boira. Aquesta recepta ha passat de mares a filles a casa meva durant generacions. Us la poso. L'èxit està assegurat!!!

INGREDIENTS

1 ou i un rovell
50 gr de margarina
un rajolí de vi
4 grapats de farina
un polsim de llevat en pols
sal al gust
un parell d'albergínies
un pebrot vermell
una arengada salada (de "casc", no de la costa, no una sardina...)

PROCEDIMENT

La gràcia de la coca de recapte és que la pasta quedi trencadissa, aquest és l'objectiu!

Posem al forn, o al foc viu, les albergínies i el pebrot. Ho anem girant fins que quedi cuit i ho pelem mentre és calent. Netegem l'arengada i la tallem en 3 o 4 bocins. Reservem.
Posem en un bol els ous, el vi, la margarina i la farina i pastem. Cal pastar amb delicadesa, afegint els altres ingredients i una mica de farina si cal, fins que la pasta perdi "enganxor",és a dir, uns 6 minuts. Encenem el forn a 180 graus.
Deixem reposar la pasta una mitja hora, tapant el bol amb un drap net.

Passat aquest temps, posem la pasta sobre la llauna i l'estirem amb el corró. (També se'n diu "pegahomes", :) )

Posem al damunt les tires d'albergínia i pebrot, i els bocins d'arengada, i enfornem.
Anirà bé que la coca es cogui uns 20 minuts, a la part central del forn. Passat aquest temps, posem un raig d'oli generós, i una mica de sal i ja està llest per ser a taula. Menjar acabada de fer.

Bon profiiit!!!

19 comentaris:

  1. ostres doncs me'n menjaria una ara :)

    ResponElimina
  2. Una vegada em vaig sentir vexat, insultat i humiliat quan un pixapins em va dir que una coca de recapte era el mateix que una pizza d'escalivada!

    ResponElimina
  3. hello cool ton blog ! djack !!!! bisouset tout mes voeux 2009

    ResponElimina
  4. T'he descobert a travès del bloc d'en Salva Piquras. Deu de ser que això dels cocs, tira com ara la sang. Bon profit, em sembla que tornaré per a tastar-ne un altra estona !

    Petonets des de Tàrrega!

    ResponElimina
  5. Cesc,
    doncs hauries de fer-ho, a Tarragona no hi he vist mai massa tradició de coca de recapte, però t'asseguro que és boníiiiiiiiiisssssssima!!! :)

    ResponElimina
  6. Babunski,
    no t'hi posis pedres al fetge que no saben el que es perden. N'hi ha que sí, però el que et devia tocar a tu... Quina ignorància...

    (I no li vas dir que era a l'inrevés? que les pizzes eren coques "adaptades"? juasjuasjuas)

    ResponElimina
  7. Djack,
    soie le bienvenu!!! J'espère que tu reviens bentôt. Ça va tout? Mes voeux aussi pour toi et tes "enfants".
    XXXXX

    ResponElimina
  8. Doncs jo no vaig sentir parlar de la Coca de Recapte fins que vaig venir a viure a Reus :-)

    Els meus sogres en compraven de boníssimes en algun forn d'Almoster... i per aquí a Reus també hi ha molts forns que en fan... mira que jo pensava que era quelcom tarragoní jeje...

    Ho sento, lamento la meva ignorància, però és que és absolutament cert que per aquí hi ha moltíssims llocs on trobar-ne :-))

    Et felicito per saber-ne fer ;-)

    ResponElimina
  9. -assumpta-
    molt benvinguda, i més si vens de ca'l Salva. Torna quan vulguis i ens partim una coca, jejeje

    ResponElimina
  10. Assumpta,
    dona, és que a la gran ciutat diu el Babunski que en diuen "pizza d'escalivada" juaaaas...
    Prova-la de fer, que és mooolt fàcil, ja ho veuras, i quedaràs com una reina!!!

    ResponElimina
  11. Ummmmm.... Té molt bona pinta aquesta recepta.. me l'apunto!!!!
    ;-D

    ResponElimina
  12. Eli,
    queda genial de bona, prova-la, ja veuràs!!! I és super fàcil de fer, només has de tenir paciència per pastar.

    Eiii, benvinguda, eh? Muaka

    ResponElimina
  13. Ja que amb el pastís de xocolata me n'he sortit be, ho provaré amb la coca de recapte.

    I ves, que n'espereu d'una gent que en diu "butifarra" del que sempre s'ha dit "llangunissa"...

    ResponElimina
  14. Glaucka,
    clar, tu pensa que tot el que poso aqui està ben bo i és fàcil...
    es que a la gran ciutat el vocabulari està reduït, es veu...
    :S

    ResponElimina
  15. Pd. Tb hi ha qui en diu "juangonissa"!!!

    ResponElimina
  16. Per favor a mi un trosset sense arengada :)
    A mi en llonganissa.

    ResponElimina
  17. Bajoqueta,
    D'acord, (que porten gluten, les arengades?) ;)

    ResponElimina
  18. Les teves padrines , ja tenien Margarina ?. A la meva familia sempre ho hem fet amb oli d'oliva.

    ResponElimina
  19. Anònim,
    no, no en tenien, diria... :)
    Posem-hi oli d'oliva verge i seguim les tradicions ... Jejejeej
    Benvingut, o benvinguda a casa... :)

    ResponElimina